Beluister de podcast op   Logo Spotify podcast   Logo Itunes podcast

Beluister de podcast op   Logo Spotify podcast   Logo Itunes podcast

Beluister de podcast op   Logo Spotify podcast   Logo Itunes podcast

vrijdag 22 januari

Spurgeon voor onderweg

De bekende prediker Charles Haddon Spurgeon (1834-1892) liet een schat aan preken na. Samengebracht in de ‘Metropolitan Tabernacle Pulpit – Sermons preached by C.H. Spurgeon’, vormt zijn nalatenschap een rijke bron. In het Engelse taalveld kwamen diverse preken als geluidsopname beschikbaar. Zo ook in Nederland. 

Luisteren

Het lezen van een boek is fijn, als rustmoment in de dag. Het is alsof er zich een wereld opent, waar je al lezend binnenstapt. Waardoor je dat wat je bezighield even achter je kunt laten. Lezen valt echter niet altijd mee. Wanneer veel dingen de aandacht vragen, vind je er soms de rust niet voor. Dan kan luisteren helpend zijn. Bijvoorbeeld onderweg, of tijdens een klus in huis. 

Liefhebbers van de Spurgeons’ onderwijs spraken preken en boeken in als geluidsopname. Veelal in het Engels, maar inmiddels zijn er ook enkele Nederlandse opnamen beschikbaar. Vormend onderwijs, voor thuis of onderweg.

Spurgeons’ boek ‘Alles uit genade’ is te beluisteren in zestien opnames, van wisselende lengte. Ik plaats de eerste twee opnames, de rest kun je vinden via het YouTubekanaal ‘Puritan Sermons’:

Preek van Spurgeon over de verloren zoon:

Luister je liever in het Engels? Hierbij een opname over ‘Bijbellezen’.

Lees verder over dit onderwerp